Śniadanie do jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Warto zadbać, aby było sycące i rozgrzewające. Dobrze skomponowany pierwszy posiłek daje energię do działania i nie pozwala poddać się zimowej chandrze! 🙂
SKŁADNIKI:
- 50 g płatków owsianych,
- 250 ml mleka,
- 100 ml wody,
- 15 g budyniu waniliowego bez cukru,
- 1 łyżeczka miodu/ksyliotlu,
- kilka kropel aromatu waniliowego,
- jabłko,
- mrożone wiśnie,
- orzechy,
- cynamon.
Sposób przygotowania:
Płatki zalej mlekiem. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż wchłoną praktycznie cały płyn i bardzo mocno zgęstnieją. W kubku wymieszaj proszek budyniowy z wodą. W międzyczasie pokrój jabłko w kostkę i upraż w garnuszku. Do gotowych płatków wlej masę budyniową i zagotuj, mieszaj energicznie. Wyłóż owsiankę do miseczki, dodaj aromat waniliowy, słodzidło i wymieszaj. Na wierzch dodaj jabłko, wiśnie, orzechy i posyp cynamonem.
SMACZNEGO😋!